De leukste TSO van Amsterdam
De lunchpauze op de Theo Thijssenschool duurt 45 minuten en bijna alle leerlingen van de blijven dan op school. De kinderen eten hun zelf meegebrachte lunch (geen snoep, koek of sap toegestaan) in hun eigen klaslokaal onder leiding van een overblijfkracht. Daarna kunnen de leerlingen onder toezicht van overblijfmedewerkers op diverse plaatsen in de school (bso/tso-lokalen, binnenblijfklassen of gymzaal) en buiten op het schoolplein spelen.
In onze klas blijft eigenlijk iedereen over tussen de middag, want het is veel leuker dan naar huis gaan. Als we ons brood ophebben, mag je kiezen of je binnen of buiten gaat spelen. Mijn favorieten zijn Just Dance in het theater, kussentjes maken en tafelvoetbal of air hockey doen met mijn vrienden.

Mees
groep 5AKosten 2025
Tussen de middag overblijven is vrijwillig: kinderen mogen ook thuis lunchen. Geef dat dan wel door aan de leerkracht. Als je kind op school blijft tijdens de lunch, zijn daaraan kosten verbonden.
- Vier dagen per week TSO: € 383,00 per jaar
- Eén dag per week TSO: € 95,75 per jaar
Je kunt de kosten in een keer of in termijnen betalen. Mocht je een betalingsregeling willen treffen, dan kun je contact opnemen met de TSO-coördinatoren.
Aanmelden
Er is geen wachtlijst voor tussenschoolse opvang. Je kunt je kind voor de overblijf aanmelden met een inschrijfformulier dat je bij de leerkracht en bij de TSO-coördinatoren kunt ophalen.
Organisatie
De dagelijkse gang van zaken wordt gecoördineerd door Sefanja Tetelepta (Anjelier, groep 4-8) en Caro Groenewoud (Wester, groep 0-3). Zij werven en begeleiden de overblijfkrachten, stellen de roosters op, doen de inkopen en organiseren activiteiten.
Mochten er vragen, gebeurtenissen of opmerkingen zijn die de TSO aangaan wordt het zeer op prijs gesteld als je hierover contact opneemt met ons via TSOAnjeliersstraat@ttsa.nl of TSOWesterstraat@ttsa.nl
Wat vinden de kinderen er zelf van?
Dit voorjaar hebben we alle leerlingen uit groep 4-8 gevraagd hoe zij de overblijf ervaren. De meeste kinderen vinden het leuk of zelfs heel leuk, wat natuurlijk fijn om te horen is.
Leerlingen uit groep 7 en 8 geven aan dat ze tijdens de overblijf graag op de computer of telefoon zouden willen. Dit is echter niet toegestaan volgens het schoolbeleid en dat blijft ook zo.
Op de vraag of kinderen tijdens de overblijf te maken krijgen met pesten, antwoordt 80% dat dit niet het geval is. 20% geeft aan weleens gepest te worden. Tegelijkertijd zegt 93% zelf nooit te pesten, terwijl 7% aangeeft dit soms te doen. Hier blijven we samen met de school goed op letten.
Over de begeleiding door vrijwilligers zijn vooral de jongere kinderen positief. In groep 7 en 8 krijgen de kinderen behoefte aan meer zelfstandigheid en daar past lunchen en buitenspelen onder toezicht wat minder bij.
Naar aanleiding van de evaluatie zetten we drie dagen per week iemand van Mijn Sport in om buitenactiviteiten te begeleiden en toezicht te houden bij het voetballen. Andere suggesties van de kinderen, zoals een lasergame of trampoline (of een zwembad!) kunnen we helaas niet kwijt binnen de beschikbare ruimte.
Binnen blijven de aula, knutselen en de airhockeytafel populair. Veel kinderen wilden meer ruimte om te chillen met vrienden: daar wordt in het BSO-lokaal goed gebruik van gemaakt!
Dank aan alle leerlingen voor hun feedback! We blijven ons inzetten voor een fijne overblijf voor iedereen.
Bekijk hier de resultaten van de enquête: Uitkomsten TSO-enquête 2025.
(Hier vind je de uitkomsten van 2022)
